test

test

czwartek, 24 maja 2012

Crumble rabarbarowo jabłkowe

Myślałam, że nie lubię rabarbaru, jednak lubię. Naczytałam się przepisów i naoglądałam apetycznych zdjęć i postanowiłam zrobić crumble. Oto efekt. Ciasto zagniotłam w 20 sekund robotem wygranym.



Zrobiłam szybko i prosto.

0,5 kg rabarbaru
2 jabłka
100 gram mąki pełnoziarnistej
4 łyżki płatków owsianych (nie błyskawicznych)
120 gram masła w temp. pokojowej
50 gram brązowego cukru
0,5 łyżeczki gałki
1 łyżeczka cynamonu.

Rabarbar podsmażyłam przez jakieś 5 min na maśle (kopiasta łyżka i kopiasta łyżka fruktozy).

Wszystkie pozostałe składniki do ciasta wrzuciłam zagniotłam (robot zagniótł).
Pokroiłam jabłka w dowolny kształt, raczej plastry 0,5 cm. Wrzuciłam do naczynia żaroodpornego, dodałam rababar. Na to ciasto, odrywałam po kawałeczku i rzucałam na owoce.

Piekłam 40 min, 180 stopni, grzanie góra dół. 10 min przed końcem posypałam migdałami. Przepyszne;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz